Botox kose

AutorJasenka

Botox kose

Otvorili su se frizerski saloni, naručuje se kao za MR preko osiguranja. Za tri mjeseca ću ih dobit na telefon, za dvije godine će mi pobojati izrast.

Ne preostaje mi drugo nego napraviti masakr u kupaonici i u Božje ruke. Stavila ja plavu, svijetlosmeđu ili tamnu boju, nekako obično uspijem ispasti kao Pocahontas. Doduše, dogodilo mi se to više puta i kod frizera, samo mi nije cijela kupaonica izgledala kao teren za paintball subotom popodne, a ja kao arapska mladenka kojoj kanom ukrašavaju ruke prije vjenčanja. Tako da ipak radije izabirem salon. Uglavnom. Sad mi slijedi lista čekanja.

No, s obzirom da mi se ne tako davno dogodio slučaj kao maci na slici, ovog puta ni ne patim toliko zbog toga. Od moje savršeno njegovane, održavane kose, frizerka je uspjela dobiti neku čudnu verziju raščerupane fudbalerke, izrezuckat vlas na atomskoj razini, tako da što god da ja napravim, kosa stalno izgleda iskrzano. Ma što iskrzano, kao da mi je kosu zubima obrađivala!

Još sam se, kad sam došla na uredno plaćeni popravak, itekako morala suzdržavati ne reći svojoj stalnoj frizerki što doista mislim o tome što se, na udaljenosti manjoj od dva metra (nije bilo corone),  bavila s bradusinom nekakvog mamlaza(kao jako važno, sad ćemo se i s njima borit za termine), umjesto da spriječi kolegicu tupog pogleda da mi uništi višegodišnji trud (mislim, rekla sam joj, ali ne željenim tonom i rječnikom, ipak me netko mora kad tad isfrizirati).

Ni popravak nije baš nešto uspio i jedino što sad znam je to, da moram čekati da se ti nejednaki redovi vertikalno oguljenih vlasi nekako izravnaju, pa da radikalnim šišanjem sve opet dovedem u red.

Do tada, mogu se samo naoružati onim što imam na raspolaganju, njegom i optičkim iluzijama. Jednom davno radila sam botox kose, drugi put nešto slično i nisam bila nezadovoljna rezultatom, pa sam odlučila to ponoviti.

Ovog puta je, kad sam našla salon koji to radi, a u radijusu manjem od petnaestak kilometara od kuće,  procjena tretmana iznosila tristo kuna na moju dužinu . Poželjno je to učiniti na relativno svježe obojanu kosu, ali ne odmah iza bojanja. Ta bi usluga došla dodatnih dvije stotine i šezdeset kuna. Naručiti se treba  i za jedno i drugo unaprijed, razmak najmanje tjedan dana.

Nekako mi se nije davalo toliko novca ni prolaziti kroz svu tu organizacijsku komplikaciju, pa sam opet zaplivala po webu tražeći neko rješenje.

Rezultat – ampulice BTXCure , Masharel, kupljene u SOCAPU, 27,50 kn jedna 15 ml, baš oglašene kao ampulice za botox kose.

Dobre upute, jednostavna uporaba.

Sadržaj ampule sasuti u posudicu, iskoristiti ampulicu i dva puta napuniti mlakom vodom, uliti vodu , pomiješati i miješati do gustoće umućenog bjelanjka. Na opranu i ručnikom prosušenu kosu kistom nanijeti mješavinu dužinom cijelih pramenova (opet ne dirati tjeme), zamotati toplim ručnikom.

Radila sam tretman drugi put i dok sam  prošli put trčkarala između mikrovalke i sušilice da ručnik zagrijem odnosno održavam toplim, ovaj put sam uključila fen i pustila da topli zrak zagrijava ručnik. Nakon preporučenih pet minuta (ostavila sedam minuta),stavila rukavice i malo utrljala u kosu, prošla češljem uskih zubaca, dobro isprala  i osušila kosu. Tretman je poprilično uredan, ali ja sam uspjela nekako popackati ogledalo mašući kistom, mobitelom i namještajući vratašca odjednom.  

Nakon ovakvih tretmana preporuča se ispeglati (osušenu) kosu, da se tretman “zaključa” u vlasima, pa sam i to poslušno učinila. 

Rezultat – kao što je bio i nakon botoxa u salonu. Ništa spektakularno, ali više sjaja , podatnosti i ipak malo zaštite. Na primjer, prije peglanja, poprskala  sam kosu uljem za zaštitu od topline i manje mi se zamastila nego inače. 

Ništa više ne bih dobila ni u salonu za tristo kuna.

Ovog puta sam pri kupovini, na žalost, odlučila biti racionalna , pa nisam nastupila u  svom poznatom stilu “nije beg cicija” i  kupila sam samo dvije ampule. Botox kose se svakako ne radi iza svakog pranja, ali bi mi sad bilo drago da imam još koju dostupnu ampulu u kupaonskom ormariću.

Jer se nadam tretman ponoviti.

O autoru

Jasenka administrator

Napiši odgovor