Chloe

AutorJasenka

Chloe

Čudna je ta veza između Chloe i mene. Kao da ti sviđaju visoki, zgodni sportski tipovi, a završiš s malim, bucmastim, proćelavim tipom koji ti recitira Jesenjina.

Tako je i meni taj kiselkasto, puderasti, trpki, deterdžentasti miris bio tip parfema za plavuše i to ne plavuše poput Charlize Theron, Blondie, pa čak ni Grace Kelly , nego za uštogljeni tip plavuše u bijeloj košuljici, sa chanel frizurom, beskrvnih usana, u faltastom šoseku,  koji se usprkos svojoj odmjerenosti i vanjskoj finoći, jako dobro prolaktari u životu svojim šiljatim laktovima; i neočekivano završi sa zgodnim, visokim, sportskim tipom iz druge rečenice. 

Taj sam parfem kupila iz čiste znatiželje, kako bih vidjela što je to toliko privlačno u njemu. Nekako se čak i tester bočica s Chloe u drogerijama uvijek prva ispraznila, a prodavačice su mi ga gurale pod nos.  Obasuta komplimentima, ponovila sam ga i u međuvremenu se nekako zalijepio za mene kao signature miris i to u tolikoj mjeri, da mi se poznanice ispričavaju kad ga nose, čak me jedna mlada kolegica pitala hoću li imati što protiv da kupi Chloe, kao da ja imam ekskluzivno pravo na korištenje.

Posebice me iznenađuje njegova popularnost kod mladih ljudi, jer ta parfemska umotvorina nije mlada, a baš me mladi često pitaju imam li Chloe na sebi. Jednom mi se, kad me je mirisno identificirao, simpatičan mišićavko u sportskom dućanu povjerio da čeka sniženje u Mülleru kako bi ga kupio curi i to s toliko entuzijazma, da sam ga uputila gdje da povoljno nabavi poklon paket s losionom.

Chloe je miris koji nanosim kad nosim sivo ili zeleno. Procijenila sam ga kao proljetno ljetni, ali iznenađujuće dobro podnosi zimu (na sivi kaput npr.). Koliko god nonšalantna bila prema njemu, ipak obnavljam zalihu (čak mi i „fake“ posluži, o fakeovima ćemo još popričati)i shvaćam da iza fine fasade čuči jedan prefrigani orijentalac. Kako je jedan od koautora Michel Almariac koji je komponirao i Gucci Rush, otkrivam poveznicu – iskemijana ruža i frezija, možda u toj freziji leži njihova snaga. U međuvremenu me lagano kupio i liči koji mi je svojedobno tako lijepo legao u Yvressu.

No, dok je Gucci Rush bio toliko isfuran da si ga sretao svugdje, popularnost mu je pala (cijena ne), Chloe se pokazao dugoročno izdržljivijim. Gucci Rush je nekako postao parfem za dane kad se osjećaš malo „droljasto“, Chloe pokriva sve ostale (na žalost i Chloe je skup, ali je često na akcijama).

Da se ne zavaravamo; ja još uvijek inkliniram visokim, zgodnim i sportskim tipovima. Ali, izgleda da me je Chloe pri prvom plesu nekako obilježio, pa ja ispadam njegova, a ne on moj.

Ni sama nisam sigurna, naša veza nije brak iz ljubavi, više iz računa. Ja imam svoj sivi i zeleni prepoznatljivi, izdržljivi  parfem koji izgleda ostavlja trag u prostoru, a po tom tragu, u ritmu mojih energičnih koraka, mnogi se zalete u parfumerije i potraže ga na policama. 

O autoru

Jasenka administrator

Napiši odgovor